SEO ROI Calculator

SEO ROI Calculator

Hoe Werkt de SEO ROI Calculator?

Je kunt vijf velden invullen in de calculator:

 1. Organisch verkeer vóór SEO (bezoekers/maand): Dit is het aantal bezoekers dat je website ontving voordat je met SEO begon.
 2. Organisch verkeer na SEO (bezoekers/maand): Dit is het aantal bezoekers dat je website nu ontvangt na jouw SEO-inspanningen.
 3. Gemiddelde conversieratio (%): Dit is het percentage bezoekers dat een gewenste actie uitvoert, zoals het kopen van een product of het aanmelden voor een nieuwsbrief.
 4. Gemiddelde orderwaarde (€): Wat is de gemiddelde waarde van een elke bestelling of transactie tijdens een bepaalde periode op jouw website?
 5. Kosten van SEO (€): Dit zijn de totale kosten die je hebt gemaakt voor jouw SEO-inspanningen, inclusief eventuele uitgaven aan tools, diensten of consultants.

Nadat je deze gegevens hebt ingevoerd en op “Bereken ROI” hebt geklikt, krijg je twee resultaten:

 • SEO ROI Percentage: Dit percentage geeft aan hoeveel rendement je hebt gekregen op elke euro die je hebt geïnvesteerd in SEO.
 • Extra omzet door SEO: Dit is het extra bedrag dat je hebt verdiend dankzij jouw SEO-inspanningen.

SEO ROI Calculator: Begrijp de Impact van Jouw Investering

In de wereld van zoekmachineoptimalisatie is het meten van de impact van jouw inspanningen cruciaal. Een SEO ROI calculator helpt je precies dat te doen. Maar hoe werkt het? En wat betekenen de cijfers die je ziet?

Wat is een SEO ROI Calculator?

Een SEO ROI calculator is een tool waarmee je het rendement op investering (ROI) van jouw SEO-inspanningen kunt meten. Door specifieke gegevens in te voeren, zoals het organische verkeer vóór en na SEO, kun je inzicht krijgen in hoe effectief jouw SEO-strategieën zijn.

Waarom is het Belangrijk om Jouw SEO ROI te Berekenen?

Het berekenen van jouw SEO ROI helpt je te begrijpen of jouw investering in SEO de moeite waard is geweest. Het geeft je ook inzicht in welke aspecten van jouw SEO-strategie werken en welke mogelijk verbetering behoeven.

Ik ben Thomas, freelance SEO-Specialist. Met een doelgerichte strategie zorg ik ervoor dat alle kansen op jouw website worden benut om naar de top te klimmen in Google.

Neem contact op!

Weten wat ik voor je kan doen? Start met de gratis SEO Check!

Veelgestelde Vragen

 • Hoe bereken je SEO ROI? Je kunt jouw SEO ROI berekenen door het verschil in omzet vóór en na SEO te nemen, dit te delen door de kosten van SEO en vervolgens te vermenigvuldigen met 100.
 • Wat is een typisch ROI in SEO? De ROI van SEO varieert sterk per branche en strategie, maar veel bedrijven streven naar een ROI van 200% of hoger.
 • Hoe bereken je SEO ROI van contentmarketing? Om de ROI van contentmarketing te berekenen, kijk je naar de extra omzet die is gegenereerd door de content en deel je dit door de kosten van het produceren en promoten van die content.
 • Hoe verhoog je de ROI in SEO? Je kunt de ROI in SEO verhogen door jouw strategie voortdurend te optimaliseren, je te richten op hoogwaardige backlinks en relevante content te produceren die voldoet aan de behoeften van jouw doelgroep.

Conclusie

Het meten van jouw SEO ROI is essentieel om te begrijpen hoe effectief jouw inspanningen zijn. Met de SEO ROI calculator kun je gemakkelijk zien welke impact jouw SEO-strategie heeft op jouw bedrijfsresultaten. Door regelmatig jouw ROI te controleren, kun je jouw strategie aanpassen en optimaliseren voor nog betere resultaten.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.