FAQ – Veelgestelde Vragen

1. Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

  SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en is het proces waarbij je een website optimaliseert zodat deze hoger terecht komt de in zoekmachineresultaten. Dit is belangrijk omdat hoe hoger websites in die resultaten staan, hoe meer bezoekers en potentiële klanten ze aantrekken.

  2. Hoe werkt SEO?

  SEO, oftewel Search Engine Optimalisation, is een complex proces waarbij je een website aanpast en optimaliseert om beter vindbaar te zijn in zoekmachines zoals Google.

  Dit gebeurt door het verbeteren van elementen zoals de inhoud en technische aspecten van de website, en daarnaast het vergroten van je online autoriteit door linkbuilding.

  Het verbeteren van de aspecten die je op de pagina kan beheersen, on-page, wordt gedaan op basis van onderzoek, analyse en data.

   

  3. Waarom is SEO belangrijk?

  95% van het verkeer gaat naar de top 3 in de zoekmachineresultaten. Dat betekent dat er nog maar 5% overblijft voor alle andere websites.

  Voor de meeste websites is het dan ook van vitaal belang dat ze in de top 3 staan.

  Kort door de bocht gezegd, kijkt niemand op pagina 2 in Google.

  4. Hoe zit het met de kosten van SEO?

  De kosten hangen af van hoeveel werk er nodig is voor jouw website en het onderwerp waar je website over gaat. Voor sommige onderwerpen is er meer competitie dan bij andere. Hoe meer over een onderwerp wordt geschreven, hoe lastiger het is om op #1 te komen. 

  Hoe minder de competitie, hoe minder tijd het kost en geld het kost.

  Als je beter gevonden wordt, kun je meer verkopen en meer geld verdienen. Daarom is het de investering in veel gevallen zeker waard.

  5. Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

  Dat hangt af van hoe sterk je concurrentie is en hoeveel werk er nodig is voor jouw website. 

  Bij SEO gaat er altijd wat tijd overheen voordat je resultaten ziet. Afhankelijk van de website kan het 1 tot 3 maanden duren voordat je resultaat ziet.

  Ik ben Thomas, freelance SEO-specialist in Utrecht. Ik help je graag met oplossingen voor jouw bedrijf. Ga aan de slag, of neem contact op voor vrijblijvend advies.

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.